Пътнически самолет се разби до Ню Йорк, няма жертви
Пътнически самолет се разби до Ню Йорк, няма жертви / снимки: БГНЕС

Самолет Еърбъс А 320 на американската авиокомпания "Ю Ес еъруейз" със 153-ма души на борда падна в ледените води на река Хъдсън близо до летището на Ню Йорк "Ла Гуардия", предадоха световните агенции. На борда е имало 148 пътници и петима души екипаж. Самолетът е пътувал за Шарлот, Северна Каролина.

"Всички пътници са успели да напуснат самолета на „Ю Ес Еъруейз“, съобщи говорител на Федералната администрация за авиация (FAA), цитиран от Ройтерс.

Според американските авиационни власти, около 3 минути след излитането от "Ла Гуардия", самолетът е направил опит да се върне обратно към летището, след като ято птици са повредили и двата двигателя. По данни на службите за сигурност, няма следи, които да сочат, че става дума за умишлен акт.

Самолетът буквално се приземи върху водите на Хъдсън и започна да плува по нея. Пътниците започнаха да излизат върху крилата на машината, след което към нея се насочиха катери на бреговата охрана, фериботи, лодки и други цивилни съдове, които евакуираха пътниците. След това самолетът започна бавно да потъва, а пасажерите се разминаха само с уплаха. После катери започнаха да избутват машината към по-плитки води.