Такива поражения остави взривът в Нашвил
Такива поражения остави взривът в Нашвил / БТА
Нападателят, взривил бомба в Нашвил навръх Коледа, е загинал при експлозията, съобщиха властите, цитирани от ДПА.
Според тях няма основание да се смята, че в нападението са замесени и други лица. При експлозията бяха ранени трима души, но никой от тях не е в тежко състояние.

​​​​​​
Според властите взривът не е причинил повече жертви благодарение на полицай, който евакуирал намиращите се наблизо.



Видео от камерата на полицай, който обезопасяваше района около съмнителния кемпър, бе публикувано от силите на реда в социалните мрежи.
Властите на щата Тенеси заявиха, че все още не могат да коментират дали става дума за тероризъм, защото все още изясняват дали нападателят е имал идеологически подбуди.

"Стигнахме до заключението, че лице на име Антъни Уорнър" е отговорен за взрива, заяви Доналд Кохран, прокурор, който ръководи случая. Той уточни, че Уорнър е загинал при експлозията.

63-годишният Уорнър е бил идентифициран чрез ДНК тест. След взрива полицията е получила стотици сигнали от обществеността, които вероятно са помогнали за ускоряване на разследването и определянето на извършителя.

Бомбата, намираща се в паркирана на улицата каравана, избухна в петък преди зазоряване. Преди това от караваната се е чул запис, предупреждаващ за експлозия след 15 минути.

Източник: БТА