/ iStock/Getty Images
В зашеметяващо преразглеждане на присъда на мъж, осъден на повече от пет века зад решетките за ненасилствено престъпление, съдия в Лос Анджелис сряза присъдата до изтърпяното време и нареди незабавното му освобождаване, съобщи Си Ен Ен.

За Хуан Карлос Сереси, осъден за пране на пари, чиято прогнозирана дата на освобождаване от федералното бюро на затворите беше 8 юли 2419 г., съдията Стивън В. Уилсън изненадващо нареди да бъде освободен „незабавно“.

След като излезе, Сереси ще бъде обект на тригодишен срок на контролирано освобождаване, съгласно заповедта на Уилсън.
 


"Това е чудо", каза Сереси, след като чу новината от дъщеря си Пати Мауер, каза тя пред Cи Ен Ен. 46-годишната Мауер каза, че баща й е бил зад решетките от тийнейджърска възраст, но е останал неразделна част от живота на нейното семейство.

„След всички тези молитви и цялата тази надежда той не може да повярва“, добави Мауер.

73-годишният Сереси беше един от четиримата обвиняеми, осъдени на 505 години зад решетките през 1991 г. за пране на пари от кокаинов картел.

Сереси, заедно с братята Вахе и Назарет Андонян и Раул Вивас, бяха осъдени за подпомагане на прането на повече от 300 милиона долара от наркокартел чрез техните компании за благородни метали и обмен на пари. Сереси, считан от съдиите за най-малко виновен от подсъдимите, работи като служител на Вивас.
БГНЕС