Психично болна италианка държана под ключ 18 години
Психично болна италианка държана под ключ 18 години / netinfo

В Южна Италия бе освободена жена, която в продължение на 18 години била държана затворена в стая от семейството си за това, че родила дете без да е сключвала брак

47-годишната италианка била освободена от полицията в град Санта Мария Капуа Ветере, област Кампания, след получен анонимен сигнал, предадоха световните агенции. Жертвата била настанена в болница в Неапол за медицински прегледи и психиатрично лечение, а 80-годишната й майка, 51-годишна сестра и 45-годишен брат били предадени на правосъдието за лошо третиране и принудително затваряне на човек.

Жената живеела през всичките 17 години при ужасни санитарни и хигиенни условия. Тя показвала очевидни признаци на психически проблеми, но все още не е ясно дали те се дължат на затварянето й или датират още от преди него.

Жената била затворена в стаята от роднините си през 1990 г., когато те открили, че тя е бременна. Роденият от нея син, който в момента е на 17 години и половина, също живеел в къщата, без да знае, че е под един покрив със собствената си майка. Момчето, чийто баща не е известен, водило нормален живот и ходило на училище.