/ Thinkstock/Getty Images
Министерството на младежта и спорта в Индия проверява съобщението, че шампионът в традиционното надбягване с биволи в щата Карнатака е подобрил рекорда на 100 метра, поставен от Юсейн Болт, предаде ТАСС.



Ръководителят на ведомството е съобщил, че треньори и специалисти от спортния отдел ще проверят възможностите на Сриниваса Говда. Бегачът вече е получил билет за влак и трябва да се яви в министерството в понеделник.

20-то юбилейно издание на “Спортист на Кюстендил 2019 година”

Според съобщението, изпратено от Карнатака, шампионът в традиционното надбягване с биволи е изминал 142,5 метра за 13,62 секунди. Това означава, че Говда е взел 100 метра за 9,55 секунди. За сравнение - рекордът на ямайския спринтьор Юсейн Болт, поставен през 2009 г., е 9,58 секунди.

Видео от пробега на Сриниваса Говда бързо се разпространи в Индия, след което спортното ръководство на страната реши да повика шампиона за интервю и проверка на възможностите му.

Участниците в традиционното съревнование преминават обрано оризово поле с приблизителна дължина 132 метра или 142 метра, гонейки впряг от два бивола.
БТА