Стия Скалийз е сред няколкото души, ранени, когато въоръжен с пушка нападател откри огън по конгресмени, трениращи за годишния бейзболен мач на Конгреса
Стия Скалийз е сред няколкото души, ранени, когато въоръжен с пушка нападател откри огън по конгресмени, трениращи за годишния бейзболен мач на Конгреса / БГНЕС
Раненият при въоръжено нападение конгресмен Стив Скалийз остава в критично състояние и ще трябва да бъде подложен на още няколко операции. Това предаде Асошиейтед прес, позовавайки се болницата, където е настанен Скалийз.

Той е бил прострелян в левия хълбок, след което куршумът е минал през пелвиса, раздробил е кости, наранил е вътрешни органи и е причинил силно кървене, уточнява болница МедСтар.

Простреляха американски конгресмен на бейзболен стадион

Скалийз е сред няколкото души, ранени, когато въоръжен с пушка нападател откри огън по конгресмени, трениращи за годишния бейзболен мач на Конгреса, при който представители на двете основни партии в САЩ се изправят едни срещу други на игрището. Нападателят, идентифициран като Джеймс Т. Ходжкинсън, също бе ранен и по-късно почина.

Нападателят от Вирджиния издъхна от раните си

Нападетялт Джеймс Т. Ходжкинсън беше ранен и почина в болницата
БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи изненадваща визита във вашингтонската болница МедСтар, където се лекува Стив Скалийз.

Президентът и първата дама Мелания Тръмп донесоха два букета от бели цветя.

Доналд и Мелания Тръмп посетиха вашингтонската болница МедСтар, където се лекува Стив Скалийз
БГНЕС

БТА