Принц Хари разкри шокиращи тайни за мисиите си в Афганистан
Принц Хари разкри шокиращи тайни за мисиите си в Афганистан / снимки: Reuters

Принц Хари проговори за първи път за убийството на талибани в Афганистан, като определи ролята си с израза "отнемане на живот за спасяването на живот", пише вестник "Дейли телеграф".

28-годишният втори пилот на хеликоптер "Апачи" сподели, че по време на 20-седмичната си мисия, която завърши в понеделник, е "извадил от играта" няколко екстремисти.

Принц Хари разкри шокиращи тайни за мисиите си в Афганистан
netinfo

Като член на екипажа, натоварен с оръжейната система на машината, принц Хари държи пръста си на спусъка за ракетите "Хелфайър" и 30-милиметровите артилерийски оръдия по време на многобройните мисии за унищожаване на талибански мишени и осигуряване на защита на британските войници на земята, предава агенция Фокус.

Принцът разказа още, че за него работата му като помощник пилот е "радост, защото съм от онези хора, които обичат да играят PlayStation и Xbox, така че ми се иска да мисля, че с моите палци може би все пак съм полезен".

Принц Хари може би има "проблеми с психиката", заяви от своя страна движението на талибаните след изявлението на принца, който направи паралел между стрелбата на хеликоптера му в Афганистан и видеоигрите, предава АФП.

"Има 49 страни с мощни оръжия, които не успяват да разбият талибаните, а сега идва принцът и сравнява тази война с видеогри, неговата PlayStation или няма значение как ги нарича", иронизира го в интервю за АФП Забибула Муджахид, говорител на талибаните. Вчера британското министерство на отбраната съобщи, че принц Хари е напуснал Афганистан след 20-седмична мисия.

Принц Хари разкри шокиращи тайни за мисиите си в Афганистан
netinfo