При спецоперация в Белгия задържаха тийнейджър, наскоро бил арестуван у нас
При спецоперация в Белгия задържаха тийнейджър, наскоро бил арестуван у нас / снимка: БГНЕС, архив

Полицията в Брюксел задържа при специална операция младеж на 15 години, който наскоро бил арестуван в България, съобщи телевизия Ер Те Ел. Омар Е. М. искал да пътува до Сирия.

Операцията е предприета в квартал "Моленбек" и е поредната за деня.

Свидетели съобщават, че полицията е подходила много предпазливо и е пристигнала в жилището на задържания с необозначени автомобили.

Един от атентаторите в Париж имал бар в Брюксел

Девет души бяха арестувани в Брюксел при операции, проведени като част от разследването на атаките в Париж и на антуража на един от нападателите, Билал Хадфи, предаде Франс прес, като се позова на белгийската полиция.

Седем човека са били задържани във връзка с Хадфи при шест обиска в белгийската столица и по-конкретно в община Моленбек.

От този квартал са предполагаемият организатор на нападенията Абделхабид Абделхамид, ликвидиран вчера в парижкото предградие Сен Дени от френската полиция, както и братята Салах и Брахим Абдеслам, участвали в терористичните атаки във френската столица на 13 ноември.

Квартал Моленбек - развъдник на джихадисти за ужас на жителите му

Още двама души бяха задържани в рамките на разследването на белгийска връзка с атентатите.

20-годишният Билал Хадфи, който е френски гражданин, но е живеел в Белгия, беше едно от камикадзетата, взривили се край Стад дьо Франс.

Той е бил и в Сирия и в началото на тази година белгийската полиция е започнала разследване срещу него.

Източник: БТА