Превзеха сградата на милицията в украинския град Костянтинивка
Превзеха сградата на милицията в украинския град Костянтинивка / БГНЕС

Въоръжени проруски сепаратисти превзеха главната сграда на милицията в източноукраинския град Костянтинивка, съобщи говорител на украинското вътрешно министерство, цитиран от Ройтерс. Според говорител на областната администрация окупирана е и сградата на градския съвет.

"Мисля, че исканията им са обичайните, същите като в други градове, сценарият не се променя: референдум и федерална система на управление", коментира Иля Суздалиев, говорител на Донецката областна администрация, под чието управление е Костянтинивка.

Фоторепортер на Ройтерс твърди, че в градския съвет има около 20 въоръжени лица с камуфлажни униформи и маски. Нападението срещу сградата на милицията е станало около 06.00 ч сутринта, когато трийсетина неизвестни въоръжени лица нахлули в сградата и окупирали приземния етаж, уточнява БТА.

Местният началник на милицията води преговори с окупаторите, които според ИТАР-ТАСС смятат да започнат подготовка за референдум на 11 май за обявяване на независимост на самопровъзгласената Донецка народна република.