Правна защита за залятата с киселина българка в Атина
Правна защита за залятата с киселина българка в Атина / снимка: БГНЕС

Градският съвет на обединените гръцки синдикати вече е определил адвокат, специалист по трудово-правни взаимоотношения, който ще поеме случая на българката Константина Кунева, секретар на гръцкия синдикат на чистачите и домашните помощници, която беше залята с киселина. Затова е била информирана Екатерина Димитрова, социално аташе на България в Атина по време на среща с ръководствата на Градския съвет и Обединените гръцки синдикати за работа с чужденци и емигранти, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Председателят на Градски съвет Стави Салуфаку е уверил Димитрова, че е направено всичко необходимо за спазване на трудовите и социалните права на българката, гарантирани от гръцкото законодателство. Синдикатите са в непрекъснат контакт с директора на атинската полиция, която разследва случая, и с министъра на здравеопазването и директора на болница"Евангелизмос", където е настанена Константина Кунева.

Днес председателят на Обединените гръцки синдикати Янис Панагопулос заедно със Стави Салуфаку ще посетят болницата, за да получат сведения за състоянието на пострадалата българка. На този етап лекарите са оптимисти, че Кунева ще преодолее кризисния период.