Всички пожари, бушуващи в различни райони на Гърция, са поставени под контрол днес, съобщава ДПА, позовавайки се на информации в няколко гръцки медии.

Същевременно, като се има предвид, че температурите се очаква да достигнат 47 градуса по Целзий днес, опасността от пожари остава изключително висока, предупредиха от Гражданска защита и Метеорологичната служба.

"Опасността не е отминала", заяви говорител на пожарната служба за държавното радио. Около 500 пожара в райони с горска и храстовидна растителност са избухнали в Гърция от 12 юли, добави той.

През последните няколко часа гръцката пожарна служба и хиляди помощници успяха да спасят от пламъците популярното ваканционно селце Генади в югоизточната част на остров Родос.

Заради пожарите: Обявиха извънредно положение на гръцкия остров Родос

На остров Корфу в северозападната част на страната има само разпръснати огнища, които могат да бъдат потушени по-лесно, отбелязва агенцията.

Ситуацията вече е по-спокойна и на остров Евбея.

Голям брой противопожарни хеликоптери и самолети участваха днес за осми пореден ден в борбата с бедствието, посочи още държавното радио ЕРТ. 
Ваня Накова/БТА