Поръчковите убийства не са необичайни за България
Поръчковите убийства не са необичайни за България / netinfo

Поръчковите убийства не са нещо необичайно за България. Според Европейската комисия от 1992 г. до сега в страната са извършени 173 такива убийства, но сега, с присъединяването на София към Европейския съюз този проблем ще стане общ европейски. Това пише на страниците си вестник “Файненшъл таймс”.

Изданието посочва, че България ще се превърне в част от отвореното гранично пространство на ЕС и европейското гранично сътрудничество и обмена на полицейската информация.

Вестникът отново припомня за ликвидирането на Иван Тодоров "Доктора" и подчертава, че един от най-големите контрабандист на цигари в Европа е живеел живот на заем след като по чудо остана невредим след атентата, извършен срещу него през 2003 г. в София.

Германският анализатор Клаус Янсен отново изразява загриженост, че с членството на България в ЕС секретната информация предназначена за полицията ще попадне в ръцете на мафията.

Два въпроса изникват: дали ЕС е проиграл преговорите със София и дали болезненият опит от засилването на общественото мнение срещу разширяването ще засегне Западните Балкани, Турция, дори Украйна, пише "Файненшъл Таймс".