Португалската прокуратура оневини родителите на Маделин Маккан
Португалската прокуратура оневини родителите на Маделин Маккан / снимка: БГНЕС
Португалското правосъдие реши да прекрати работата по случая с изчезването на британското момиченце Мадлин Маккан поради липса на доказателства, предаде АФП. Снети са и обвиненията, предявени срещу родителите на момиченцето и един мъж. В изявление на португалския главен прокурор се казва, че разследването се прекратява поради липса на достатъчно доказателства, че е извършено престъпление от хората, срещу които бяха предявени обвинения.

Говорител на Кейт и Гери Маккан каза, че те са изпитали облекчение от решението на португалското правосъдие, но подчерта, че това не означава, че имат повод да се радват или да празнуват.

Мадлин Маккан изчезна преди 14 месеца от португалския курорт Прая да лус. Тя беше оставена сама от родителите си във ваканционен апартамент, в който били само по-малкото й братче и сестриче. Родителите на детето винаги са твърдели, че то е похитено и че според тях е живо. Случаят придоби международен отзвук особено след като полицията съобщи, че има подозрения и срещу родителите на момичето. Португалските съдебни власти ги обявиха през есента на миналата година за главни заподозрени – че са предизвикали смъртта на момиченцето по непредпазливост.