Починала е свидетелка по СПИН делото в Либия
Починала е свидетелка по СПИН делото в Либия / netinfo

Джамила Хосни Ахмед, свидетелствала по искане на прокуратурата в делото за епидемията от СПИН в Бенгази, е починала, съобщава електронното издание "Либия днес".

Синът на Джамила - Ахмед Али, е сред заразените с ХИВ деца, лекувани в болница "Ал Фатах". В своите показания пред следствието майката заявява, че е видяла българската медицинска сестра Валя Червеняшка да поставя инжекция с нестерилна спринцовка на друго дете в отделението на болницата, където е придружавала своя син през 1998 година.

Пред Наказателния съд в Триполи на 4 юли тази година тя разпозна Червеняшка и я посочи като медицинското лице, за което се отнасят нейните свидетелски показания.

Според публикацията, майката е починала в болница в Рим, където наскоро за лечение бе приета група серопозитивни деца.

Изданието посочва, че майката също е била болна от СПИН.

От кантората на адвокат Осман Бизанти съобщиха, че той е изписан и е на домашно лечение, след като не се яви на заседанието на съда вчера. По-рано от офиса на юриста информираха, че той е получил пристъп на високо кръвно налягане, което стана причина за неговото неявяване и отлагането на изслушването на пледоариите на защитата на подсъдимите български медицински сестри и палестинския лекар за 31 октомври.