папагал Индия
папагал Индия / Thinkstock/Getty Images
Наркозависими папагали, пристрастени към опиума, досаждат на индийски фермери като непрекъснато нападат реколтата им от макове, съобщава в. "Метро".

Птиците са много хитри и осъществяват своите набези, без да издават никакъв звук, въпреки че са известни със своята кресливост.

Пияни папагали падат от небето в Австралия
 
Те само чакат индийските фермери да зарежат маковите чашки и от тях да започне да се стича опияняващата гъста течност. Тогава птиците ги крадат и се "друсат" по високите клонове. Там спят с часове, а понякога падат и намират смъртта си.

Котка и папагал от Челябинск са неразделни приятели (ВИДЕО)

Поле с опиум
Thinkstock/Getty Images


Този феномен на дрогиращите се с опиум папагали е познат от 2005 година, пише вестникът. Индийските фермери, отглеждащи опиумни макове в щата Раджастан, се оплакват, че пернатите крадат до 10 процента от реколтата им.

Приказлив папагал издаде изневярата на господаря си
 
Полицаи призоваха на разпит папагал с оскърбително поведение (ВИДЕО)

Селяните се опитвали по всякакъв начин да прогонят летящите крадци, но те фанатично се завръщали при маковете дори и с риск за живота си. Индийските фермери получават определени квоти за отглеждане на опиумните растения, които след това продават на държавата на фиксирани цени.

папагал Индия
Thinkstock/Getty Images