/ / iStock/Getty Images
Палестинският президент Махмуд Абас обяви 30-дневно извънредно положение на Западния бряг, където са установени седем случая на заразяване с новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Затварят се учебните заведения и детските градини, а резервациите на чуждестранните туристи за хотели на Западния бряг се анулират. Палестинската автономна власт обмисля и затваряне на граничните контролно-пропускателни пунктове.

Броят на заразените от новия коронавирус е нараснал с 2241 души за едно денонощие

По-рано беше взето решение църквата "Рождество Христово" във Витлеем да затвори за 14 дни и да бъде дезинфекцирана. Седемте заразени с коронавируса са служители на хотел в този град и се допуска, че прихванали вируса от отседнали там чуждестранни туристи, за които се смята, че са посетили църквата "Рождество Христово". Други църкви, както и джамии в района на Витлеем също са затворени.

Витлеем е посещаван от около 3 милиона души годишно.

Европейският парламент ще заседава в Брюксел заради заплахата от коронавируса във Франция

Израел съобщи, че работи в тясно сътрудничество с палестинските власти, на които е изпратил 250 комплекта за диагностициране на коронавируса.

Израелският министър на отбраната Нафтали Бенет е наредил на израелската армия да отцепи Витлеем в сътрудничество с Палестинската автономна власт. На израелците и палестинците се забранява влизания или излизания от града.
БТА