Пакистански самолет кацна аварийно в Швеция заради бомбена заплаха
Пакистански самолет кацна аварийно в Швеция заради бомбена заплаха / снимка: Reuters

Самолет на пакистанските авиолинии с 273 души на борда се приземи аварийно на летището в Стокхолм, след като полицията получи сигнал, че в него пътува човек, носещ експлозиви. Самолетът пътувал от Ванкувър (Канада) за Карачи (Пакистан).

Малко след излитането на машината полицията получила телефонно обаждане, че на борда има пасажер, който носи експлозиви. Незабавно били предприети действия за свалянето на самолета, той се приземил на отдалечено място на летището в Стокхолм. В продължение на няколко часа полицията се опитвала да установи кой е заподозреният. Накрая полицаите арестували канадски гражданин от пакистански произход. По-късно арестуваният мъж, беше освободен след разпит, без да му бъде повдигнато обвинение, съобщиха АФП и АП.

Информационните агенции съобщиха, че пътниците в самолета са били спокойни, вероятно защото не са били уведомени за причината за извънредното приземяване. При щателното претърсване на самолета не били намерени експлозиви. Девет часа след аварийното кацане полицаите позволили на пътниците да се качат отново на борда.

В 15.05 ч. по Гринуич самолетът излетял за английския град Манчестър. От там пасажерите ще продължат за Карачи.