Отхвърлените кандидати за убежище да бъдат пращани на острови извън Европа?
Отхвърлените кандидати за убежище да бъдат пращани на острови извън Европа? / Guliver/Getty Images

Кандидатите за убежище, получили отказ, да бъдат настанени на острови извън Европа, предлага в интервю днес лидер на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия, предаде ДПА.

Фрауке Петри, една от двамата лидери на партията, поиска също Федералната служба за миграцията и бежанците да бъде преустроена в орган за "реверсна миграция".

Този орган ще настанява нелегалните мигранти и отхвърлените кандидати за убежище на два острова извън Европа, пазени от ООН, заявява Петри. Мъжете, пътуващи сами, ще бъдат отделени от жените и децата. Това е много по ефективно като разход, и преди всичко по-безопасно за жените, отколкото сегашните практики, изтъква тя.

Органът за реверсна миграция ще отговаря за това всички хора, които са влезли незаконно, да напуснат тази страна възможно най-бързо, каза Петри.

Според нея ще трябва да се прекрати споразумението на ЕС с Турция за мигрантите, влезли в съюза оттам, и да се депортират много повече от тях.

Петри цитира данни на германската полиция от този месец. От началото на 2016 г. досега са депортирани само 13 743-ма души, което е абсурдно, предвид стотиците хиляди нелегални мигранти, които са в Германия, подчерта тя.

Планът й има прецедент, отбелязва ДПА: Австралия изпраща кандидатите за убежище, опитали се да стигнат до страната с лодка, в приемателни центрове на отдалечените острови Науру в Тихия океан и Манъс в Папуа-Нова Гвинея. Правозащитни организации съобщават за масов тормоз над обитателите им.

Източник: БТА