16-метров аквариум се спука в хотел в центъра на Берлин, ранявайки двама души, съобщиха германските спасителни служби в петък.

Повече от 100 екипа за първа помощ са извикани на място, за да се справят с щетите в Radisson Blu в квартал "Мите" на германската столица.

аквариум Берлин
БТА

Причината за инцидента все още не е ясна, съобщиха от пожарната служба в Берлин, съобщава DW.
 
"Аквариумът е повреден, изтича вода. В момента ситуацията не е ясна", написа в Туитър берлинската пожарна.

аквариум Берлин
БТА

„В допълнение към невероятните морски щети... двама души бяха ранени от стъклени отломки“, съобщава полицията в Берлин в Туитър.

аквариум Берлин
БТА

Инцидентът е станал около 5:45 сутринта местно време. чул се е много силен шум и части от фасадата на хотела, където се е намирал аквариумът, са излетели на улицата, съобщи говорител на полицията в местната медия RBB.
 

Берлинската пътна агенция VIZ съобщи, че изключително голямо количество вода се е изляло на улицата отвън.

Осеян с отломки, районът е отцепен, докато улицата, на която се намира хотелът - Karl-Liebknecht Strasse - е затворена.

Към хотела са изпратени автобуси, които ще превозят гостите на хотела до други места за настаняване, съобщават от полицията. 



Външните температури в германската столица паднаха рязко през последните дни, като в петък сутринта беше измерено около -7 градуса по Целзий (19,4°F).

Най-големият свободностоящ цилиндричен аквариум в света“

Сградата DomAquaree се намира само на 350 метра от Берлинската катедрала и помещава аквариума Sea Life заедно с така наречения AquaDom, гигантски резервоар, който е дом на около 1500 вида тропически риби.

аквариум Берлин
БТА

Популярна туристическа атракция, AquaDom е „най-големият свободностоящ цилиндричен аквариум в света“, според уебсайта DomAquaree.