Обвиниха още журналисти от закрит британски таблоид за подслушване
Обвиниха още журналисти от закрит британски таблоид за подслушване / снимка, архив: Guliver/Getty Images

Още двама високопоставени журналисти от несъществуващия вече британски таблоид News of the World ("Нюз ъв дъ уърлд") бяха обвинени в подслушване на телефони, заяви прокуратурата, цитирана от Ройтерс.

Бившият заместник главен редактор на вестника Нийл Уолис и бившият специализиран редактор Джулс Стенсън бяха обвинени в заговор за подслушване на гласовите пощи на мобилните телефони на знаменитости или близки до тях хора.

Обвиненията срещу двамата бяха повдигнати, след като преди седмици някогашният главен редактор на таблоида Анди Коулсън беше осъден на 18 месеца затвор за насърчаване на персонала да подслушва телефони с цел получаване на информация за журналистически материали. Коулсън беше главен редактор в закрития вестник от медийната империя на Рупърт Мърдок между 2003 и 2007 г., след което бе директор на отдела за връзки с обществеността на британския министър-председател Дейвид Камерън.

Други четирима бивши журналисти и частен детектив, работили за таблоида, също признаха, че са участвали в извършваното от изданието подслушване на телефони, засегнало хиляди хора - от известни личности и политици до жертви на престъпления.

Източник: БТА