Обвинения срещу Берлускони отпадат заради давност
Обвинения срещу Берлускони отпадат заради давност / netinfo

Някои от обвиненията в процеса за корпоративни измами в Италия срещу бившия премиер Силвио Берлускони и британския адвокат Дейвид Милс са отпаднали поради давност, съобщиха източници от съда в Милано, цитирани от световните агенции.

Отпаднали са обвиненията срещу Берлускони в злоупотреба с имущество до юли 1999 г. и в счетоводни и данъчни измами до края на 1998 г. Съдът е отменил поради давност и обвинението в получаване на крадено имущество срещу бившия му адвокат Дейвид Милс, който през март миналата година се раздели със съпругата си - британския министър на културата, медиите и спорта Теса Джауел.

Процесът срещу Берлускони, Милс и още 12 души продължава, като защитата оспорва и други обвинения. По делото са повдигнати обвинения във фалшифициране на счетоводни данни, злоупотреби и данъчни измами при придобиване на телевизионните права за американски филми от медийната компания на бившия премиер "Медиасет".

Силвио Берлускони загуби произведените през април миналата година парламентарни избори, но остава най-богатият човек в Италия, отбелязва Асошиейтед прес. Берлускони от дълго време има проблеми с правосъдието във връзка с интереси на базирания си в Милано бизнес. На досегашните процеси срещу бившия премиер, който винаги е твърдял, че е невинен, той бе или оправдаван, или обвиненията отпаднаха поради давност.