Барак Обама
Барак Обама / Gettyimages
Бившият президент на САЩ Барак Обама се яви в съд на Чикаго в отговор на призовка за подбор на състав съдебни заседатели, предаде Франс прес.

Барак Обама
Gettyimages


Барак Обама се завръща на политическата сцена

Обама обаче бързо напусна залата на съда, след като бе отхвърлен на случаен принцип подобно на много други потенциални съдебни заседатели, съобщи местният вестник "Чикаго трибюн".

С какво се занимава Обама след като освободи президентския стол?

Барак Обама
Gettyimages

Бившият президент пристигна с автоколона, придружен от телохранители, и бе очакван от много свои съграждани, които носеха бройки от негови книги за автограф.

Барак Обама
Gettyimages

"Благодаря на всички, че сте съдебни заседатели. Или поне, че сте готови да го направите", каза бившият президент от Демократическата партия. Обама не е първият американски президент, чието име излиза при теглене на жребий за привикване на граждани за участие в състав съдебни заседатели.

Коментар на Обама стана най-харесвания туит в историята

Предшественикът му в Белия дом Джордж Уокър Буш се яви на призовка през 2015 г. в Далас, щата Тексас, но също не бе приет за съдебен заседател. Семейство Обама продължава да живее във Вашингтон след края на мандата на Барак Обама през януари, но Барак и Мишел Обама притежават къща в Чикаго.
БТА