Обама каза, че с Хилари Клинтън ще работят заедно през ноември
Обама каза, че с Хилари Клинтън ще работят заедно през ноември / cнимкa: БГНЕС

Барак Обама каза, че той и съперницата му за президентската кандидатура на Демократическата партия Хилари Клинтън ще работят заедно през ноември, въпреки опасенията, че партията ще бъде сериозно разделена след продължителната и ожесточена борба между двамата за президентската номинация, предаде АП.

Ден преди последните първични избори утре в щатите Южна Дакота и Монтана, сенаторът от Илинойс произнесе реч в предградие на Детройт. Обама е наясно, че хората си задават въпроса дали привържениците на Клинтън ще подкрепят него и дали неговите привърженици ще подкрепят нея. Според Барак Обама Клинтън е водила чудесна предизборна надпревара и двамата с нея ще работят заедно през ноември. Той не уточни какво има предвид, посочва АП.

Хилари Клинтън ще произнесе във вторник вечер реч след последните избори в Ню Йорк, а не в някой от двата щата, което е изключение от практиката в предизборната кампания, съобщи АП. Клинтън е подложена на растящ натиск да се откаже от по-нататъшна битка за демократическата президентска кандидатура в полза на съперника й Барак Обама, след като станат известни резултатите от първичните избори в Южна Дакота и Монтана, добавя АП.