Новото палестинско правителство ясно до петък
Новото палестинско правителство ясно до петък / netinfo
Новото палестинско правителство на националното единство ще бъде официално обявено до няколко дни. Това съобщи говорител на управляващото палестинско движение Хамас, цитиран от ДПА. По думите му новият кабинет ще бъде представен преди петък.

Нуждаем се още от 24 или 48 часа, за да изясним всички подробности около сформирането на правителството, потвърди говорител на президента Махмуд Абас.

Абас и премиерът от Хамас Исмаил Хания се срещнаха вчера в опит да изяснят последните си разногласия около състава на кабинета.

Малко преди началото на срещата им високопоставен представител на Хамас бе убит при престрелка с бойци на движението Фатах, съобщи Асошиейтед прес. Най-малко седем души са ранени при стрелбата в град Газа.

Говорител на военното крило на Хамас заяви, че 35-годишният Аллах Хадад е бил убит от силите за превантивна сигурност, верни на президента Абас.

"Кръвта на Хадад няма да е напразно пролята. Ще отмъстим на убийците и няма да позволим на никого да се крие зад паравана на която и да е служба за сигурност", изтъкна той.

Силите за превантивна сигурност потвърдиха, че техен член е ранен при престрелка, но заявиха, че става въпрос за семейна вражда и че пострадалият служител не е бил на работа по време на инцидента.