Нова статия на Кастро – за войната на НАТО срещу Югославия
Нова статия на Кастро – за войната на НАТО срещу Югославия / netinfo
Светът не бива да забравя "войната на НАТО срещу Югославия" през 1999 г., въпреки мълчанието на тези, които бяха участници или съучастници на "жестокия геноцид" по отношение на населението на тази европейска страна. Това пише в поредната си статия кубинският лидер Фидел Кастро, предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.

В статията си, поместена вчера в централните кубински вестници, Кастро пише, че САЩ тласкат света към "самоубийствени войни", подобно на войната в балканската страна.

В статията си Кастро публикува своите изказвания, направени през март 1999 г. при среща с член на тогавашното италианско правителство. Кубинският президент тогава остро разкритикува военната операция на НАТО срещу Сърбия.

Кастро не се е появявал на обществено място от 14 месеца, откакто прекара тежка коремна коремна операция и предаде властта на брат си Раул. От края на март тази година той започна да публикува статии, вече около петдесет. В нито една от тях кубинският лидер не говори за своето здравословно състояние и за това дали ще се върне на власт, отбелязва ИТАР-ТАСС.