Алесандра Мусолини
Алесандра Мусолини / Getty Images
Депутатката от Европейския парламент Алесандра Мусолини, внучка на италианския фашистки лидер Бенито Мусолини, заяви, че е била нападната в Страсбург, но няма да подава жалба в полицията.

61-годишната членка на дясноцентристката партия "Форца Италия" публикува видеоклип в X, в който казва, че е била "нападната от някой, който говори италиански" в източния френски град.

Заснемайки се, докато върви по нощна улица, тя казва, че е получила "серия от безумни обиди" и е била ударена с "вид патерица по гърба и раменете".

"Има твърде много насилие. Разтърсена съм", казва тя.
 

Инцидентът не може да бъде потвърден веднага.

Тя заяви, че няма да предприеме по-нататъшни действия, като заяви, че иска да "преодолее това".

"Трябва да се борим с насилието, с всички видове насилие, защото в противен случай не се стига до никъде", каза тя.
Но "от лошото винаги излиза нещо хубаво, защото хората ми показаха невероятна солидарност, включително тук, в Европейския парламент", каза Мусолини.

Мусолини, чиято политическа кариера датира от 90-те години на миналия век, е била три пъти член на Европейския парламент (ЕП).
За последно, през 2022 г., тя зае мястото на Антонио Таяни, който беше спряган за външен министър в правителството на министър-председателя Джорджа Мелони.

Мусолини е също така бивша актриса, певица и модел, която е била участничка в италианското предаване Dancing With the Stars.

Европейският парламент заседава в Страсбург и в Брюксел.