Най-малко 20 убити във вълна от нападения в Сао Пауло
Най-малко 20 убити във вълна от нападения в Сао Пауло / снимка: БГНЕС, архив

Най-малко 20 души бяха убити при серия от нападения с огнестрелно оръжие, извършени от няколко мъже с качулки в два квартала на бразилския мегаполис Сао Пауло, предаде АФП, като се позова на бразилски медии. Според някои информации убитите са 23.

Нападенията са били извършени вчера вечерта и са започнали в бар в квартала Осаско, а после са продължили в съседния квартал Баруери. За два часа и половина нападателите застреляли хора на 10 места в Осаско и на две места в Баруери.

Според силите за сигурност подобни атаки в Сао Пауло били необичайни. Анализират се кадри от охранителни камери, за да се открият нападателите. На една от охранителните камери се виждало как те влезли в бар, принудили клиентите да вдигнат ръце, а после ги застреляли от упор. Най-малко 10 души били убити при това нападение.

Очевидци разказват, че в два от случаите въоръжените мъже разпитвали хората, които държали на прицел, дали имат криминално минало и ако получели положителен отговор, ги застрелвали, допълва АП.

Все още не са ясни мотивите на нападателите, но една от хипотезите е, че става дума за полицаи, които отмъщават за убийство на свой колега, предаде ДПА, позовавайки се на бразилския вестник „Фоля де Сао Пауло”.

Миналата година полицай бе убит при опит да предотврати обир на бензиностанция в град Озаско, на 24 км от Сао Пауло. Петнайсет от 19-те убийства са извършени именно в Озаско. Всички нападения са извършени по една и съща схема - маскирани мъже пристигат с кола, излизат и бързо застрелват жертвите си.

Източник: БТА