Бойко личност на годината
Бойко личност на годината / Пресцентър Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов бе награден със „Златен плакет – Европейска личност на годината“ по време на официална церемония в Сараево.

Бойко личност на годината
Пресцентър Министерски съвет

Наградата се дава от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа. Премиерът получи приза за личния си ангажимент за икономическото сътрудничество в региона в рамките на провеждащия се Международен бизнес форум.

Бойко личност на годината
Пресцентър Министерски съвет

В своята реч премиерът Борисов посочи, че има ли мир в региона и инвестициите ще бъдат гарантирани. Той за пореден път подчерта значението на свързаността на Балканите.
 

Магистралите, жп линиите, пристанищата, дигитална инфраструктура и етническата толерантност. Това са петте условия за успешен бизнес и най-важните приоритети за Балканите. Всички ние трябва активно да работим за привличане и гарантиране на инвестициите, както и за свързаността между държавите ни.

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 5 юли 2018 г.
„Щастлив съм, че всички колеги от Балканите прегърнаха идеята за тази инфраструктура в трите направления“, каза Борисов и акцентира върху това, че транспортната, инфраструктурната и дигиталната свързаност трябва да се реализират паралелно. Той припомни един от приоритетите на българския еврокомисар Мария Габриел за уеднаквяване на роуминга за страните от региона.

„Да развиваме широколентовия интернет във всяка една държава. Това ще стимулира допълнително икономиката“, допълни премиерът.
 
Пресцентър Министерски съвет