/ iStock/Getty Images
Над 1,5 милиона души в Северна Калифорния останаха без електричество, някои от тях за трети ден, предаде Асошиейтед прес.

Хората пазаруват само пресни продукти, защото нямат електричество, за да ги съхраняват/ Gulliver/Getty Images

Компанията "Пасифик газ енд електрик" спря електроподаването за над 140 000 клиенти, за да не бъде допуснато избухването на горски пожари на фона на сухото и ветровито време и изключително пожароопасната обстановка.

Gulliver/Getty Images

Хиляди останаха без електричество на Бермудските острови след урагана Умберто

Новите спирания на тока оставиха на тъмно някои части от района на Санфранциския залив, но не и самия град Сан Франциско.

В магазините няма как да се заплаща с карти, затова приемат само пари в брой/ Gulliver/Getty Images

Преди това електричеството бе спряно и на други 500 000 абонати поради опасения, че с оглед на силния вятър и изключително голямата опасност от пожари може да бъдат съборени далекопроводи и от това да тръгнат горски пожари.

Според метеоролозите поривите на вятъра тази сутрин на някои от хълмовете в района на Санфранциския залив са достигали 110 км/ч. През нощта имаше пожар в предградието Морага, в резултат на който местни жители напуснаха домовете си, докато огънят бъде загасен.

Бележка на магазин: Знаете защо е затворено. Извиняваме се! Благодаря! / Gulliver/Getty Images

Компанията "Пасифик газ енд илектрик" заяви, че е възстановено електроснабдяването на около 228 000 клиенти в американския щат Калифорния, предаде Асошиейтед прес.

Заведенията не спират работа, но работят на тъмно / Gulliver/Getty Images

Компанията каза, че метеорологичните условия са се променили достатъчно, за да бъде пуснат отново токът в някои части на района на залива на Сан Франциско, окръг Хъмболт и хълмистата област Сиера. Около 510 000 души в северната част на Калифорния остават без ток.

Gulliver/Getty Images

БТА