/ Gulliver/Getty Images
Американски бизнесмен, оцелял при атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г., е бил убит при терористичните нападения срещу луксозен хотел в столицата на Кения преди два дни. Джейсън Спиндлър е една от 21 жертви на атакувания от терористи хотел, потвърдиха неговите роднини.
 
Десетки жертви след нападение в Найроби (ВИДЕО/СНИМКИ)
 

На 11 септември 2001 г. 40-годишният бизнесмен от Хюстън, Тексас, закъснял за работа в Световния търговски център и точно излизал от метрото, когато видял първата кула да пада. Той помогнал да бъдат изведени пострадали от кулите-близнаци, а месеци след това се присъединил към Корпуса на мира.
 

Gulliver/Getty Images


Два дни след атаката в неизвестност все още се водят 50 души. Повече от 700 гости на хотела са били евакуирани по време на 20-часовата обсада на района, приключила в сряда сутринта.

Георги Тошев: Терорът е публичен, защото цели да всява страх
 

БГНЕС


Часове след като всички терористи са били елиминирани стана ясно, че дългогодишен служител на британските спецслужби е помогнал да бъдат обезвредени терористите в хотела. Повече подробности около участието му и дали е бил гост на атакувания хотел обаче не се съобщават.
БГНЕС