/ Gulliver/Getty Images
Кенийската полиция продължава операцията в нападнатия хотелски комплекс в Найроби
Какво разказа пред Дарик журналистът Георги Тошев, който е в Кения
100305
Какво разказа пред Дарик журналистът Георги Тошев, който е в Кения
  • Какво разказа пред Дарик журналистът Георги Тошев, който е в Кения
Кенийската полиция продължава тази сутрин операцията в нападнатия вчера хотелски комплекс в Найроби, предаде АП. На мястото на атаката все още има откъслечни престрелки.
 
Най-малко 15 души бяха убити при започналото вчера с взрив на кола бомба нападение. След взрива четирима въоръжени мъже нахлуха в хотела и близките до него магазини, пише БТА.

Най-малко 15 жертви след нападение в Найроби (ВИДЕО/СНИМКИ)

Полицията призова днес гражданите да не доближават хотелския комплекс, докато не бъде изцяло обезопасен. Мишена на нападателите, които вероятно са членове на терористичната групировка Аш Шабаб, е била организирана от американци конференция, предаде ДПА. Според кенийските власти обаче мястото на конференцията било променено в последния момент.
 

netinfo


"Терорът е смърт! Без значение къде, как и от кого е проведен (бял полски фашизиран католик или чернокож фанатик ислямист)!". Това написа журналистът Георги Тошев в профила си във Facebook след атентата в Найроби.

Българският журналист е в Кения и разказа в "Дарик кафе", че той и операторът му избегнали за броени часове атаката на терористите от сомалийската групировка Ал Шабаб.
 
"За два дни се убедихме, че терорът може да се случи на сцената на благотворително събитие пред хиляди зрители в голям полски град или на публично място (луксозен хотел) в Найроби, столицата на Кения. Терорът е публичен, защото цели да всява страх!", пише още журналистът.
 


"Терорът е безпомощност! Смърт на терора! Не се страхувайте! Срещу терора да противопоставим разума!", призовава той и споделя: "Респектиран съм от хората в Кения! От реакциите на публичните личности - политици, спортисти, професори, артисти... Категоричността, с която реагират на злото".