/ БГНЕС
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп почете жени от 10 държави за смелостта им и заяви, че това качество е едно от най-необходимите в обществото, предаде Асошиейтед прес.

Мелания Тръмп в приказно бяло (СНИМКИ)
 

"Смелостта е това, което ни тласка напред", каза Мелания Тръмп, която заедно с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо връчи Международната награда "Най-смели жени" на представителки на Бангладеш, Джибути, Египет, Ирландия, Йордания, Мианма, Перу, Танзания, Черна гора и Шри Ланка.
 
"Смелостта е това, което разделя хората, които само говорят за промяна от тези, които действат за постигане на промяна. Смелостта иска жертви, храброст и смирение. Това е умението да поставяш други на първо място", каза Мелания Тръмп.

Мелания Тръмп смая Европа с тоалетите си (СНИМКИ)
 

Сред лауреатите на наградата има правозащитни активистки, полицайки и разследваща журналистка. Наградата е учредена от Държавния департамент през 2007 г. и досега е връчена на над 120 жени от 65 страни.
 
В своята реч Помпейо отдаде почит и на иранките, които протестират срещу искането да носят хиджаб на обществени места и украинска активистка, която почина през 2018 г., след като бе залята със сярна киселина.
БТА