Медведев свиква Съвета за национална сигурност
Медведев свиква Съвета за национална сигурност / снимкa: БГНЕС

Руският президент Димтрий Медевдев свиква Съвета за национална сигурност ден след призива на руския парламент за признаване на двете сепаратистки републики Абхазия и Южна Осетия, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

„Ще има заседание в Сочи (Южна Русия), където Медевдев се намира в момента“, съобщи представител на пресслужбата на Кремъл. Според в. „Ведомости“ Медевдев може да отговори на призива на руския парламент за признаване на независимостта на Южна Осетия и на Абхазия.

Министрите на външните работи и на отбраната, Сергей Лавров и Анатолий Сердюков, които са членове на Съвета за национална сигурност, пристигнаха в Сочи за заседанието, съобщи вестникът.

Във вторник руската Държавна дума подкрепи единодушно преди това одобрената от Съвета на федерацията декларация с призив към Дмитрий Медведев да бъде призмата независимостта на Абхазия и Южна Осетия. Кремъл има последната дума при признаването на сепаратистките републики и според експерти вероятно ще поиска да се проведе референдум, което ще забави решението.