Македонските агенции за посещението на Първанов
Македонските агенции за посещението на Първанов / netinfo

Българският президент Георги Първанов е на работно посещение в Македония, по време на което ще посети Ново Село край Струмица. Той ще присъства на тържествена панихида на обновените военни гробища. Там са погребани близо 70 войника, загинали под знамето на българската армия по време на балканските и Първата световна война, съобщава македонската агенция МИА.

Първанов ще има неофициална среща в Струмица с македонския президент Бранко Цървенковски, на която се очаква да бъде обсъдено засилването на двустранното сътрудничество, особено след 1 януари 2007 г., когато България официално ще стане пълноправна членка на ЕС, отбелязва агенцията.

В градския парк в Струмица двамата президенти ще положат цветя пред паметника на бившия президент на Македония Борис Трайковски.

Това е първото посещение на Георги Първанов в чужбина след повторното му избиране за президент на България, отбелязва още МИА.

Македонската агенция МАКФАКС съобщава, че в края на визитата си в Македония Георги Първанов ще се срещне със съпругата на Борис Трайковски Вилма Трайковска, с което ще завърши еднодневното си посещение. /БТА/