Лондон отхвърли твърденията на Лавров, че политизира случая Литвиненко
Лондон отхвърли твърденията на Лавров, че политизира случая Литвиненко / netinfo

Великобритания отхвърли твърденията от руска страна, че Лондон политизира случая с убития критик на Кремъл Алексанъдър Литвиненко, предаде Ройтерс.

"Нямаме желание да влошаваме дипломатическите си отношения. Винаги сме твърдели, че убийството на Литвиненко е много сериозен криминален случай, който е изложил на риск стотици британски граждани и гости на столицата ни", заяви говорител на британското външно министерство.

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Лондон, че използва случая за политическа кампания срещу Русия и каза, че това ще навреди на двустранните отношения.

По повод решението на британските власти да поискат от Русия екстрадиране на бизнесмена Андрей Луговой, обвинен в убийството на Литвиненко, говорителят на Форин офис подчерта, че лондонската полиция и британската прокуратура са преценили, че има достатъчно доказателства Луговой да бъде съден за убийство чрез отравяне. Сега чакаме официален и конструктивен отговор на искането за екстрадиране, посочи говорителят на британското външно министерство.