Лео Меси и Гризман вкараха головете при 4:0 на Барса с Гранада
Лео Меси и Гризман вкараха головете при 4:0 на Барса с Гранада / БТА
Капитанът на Барса Лео Меси постепенно се отърсва от разочарованието от проваления си опит да напусне клуба миналото лято и отново се радва на играта. А това заразява и останалите около него, включително и французина Антоан Гризман, чието трудно напасване с Бълхата тревожи феновете на каталунците.

Лео Меси и Гризман вкараха головете при 4:0 на Барса с Гранада
БТА

При победата с 4:0 като гост на Гранада обаче Лео се разигра и усмивката му се върна на лицето – с два ефектни гола той е вече едноличен голмайстор на Примера с 11 попадения.

Лео Меси и Гризман вкараха головете при 4:0 на Барса с Гранада
БТА

Гризман също се включи във фиестата – не само с двата си гола, но и с головия пас за първия на Меси. А вторият на аржентинеца бе от фаул, което не му се бе удавало от 16 юли миналата година след 71 неуспешни изпълнения. 



Статистиците веднага отбелязаха, че това е пореден негов рекорд, с който излиза и пред големия си съперник Кристиано Роналдо - Лео е вече с 48 попадения от фаул в Барса, с едно повече от вкараните от португалеца в цялата му клубна кариера.



С 34 точки от 18 мача Барса се приближи само на 3 точки зад втория Реал Мадрид, завършил 0:0 с Осасуна. Лидерът Атлетико Мадрид е с 38 - и с 3 мача по-малко.

Превод и редакция: DarikNews