/ iStock/Getty Images
Австралийската министърка на вътрешните работи Клеър О'Нийл  се опита да успокои сънародниците си, че властите са взели адекватни мерки, след като в Сидни акостира круизен кораб със стотици заразени с коронавирус пасажери, предаде Ройтерс. 

Но според здравните власти рискът от разпространение на заболяването е много голям.

89-годишен туристически кораб се превърна в пункт за ваксиниране

Корабът "Маджестик принсес", на който има около 800 заразени с вируса и който е на компанията "Карнивъл Острейлия", напомни на жителите на Сидни, столицата на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс, за печално известния случай с круизния кораб "Руби принсес" от 2020 г. Тогава плавателният съд акостира в Нов Южен Уелс с 914 инфектирани с коронавирус пасажери на борда, като 28 от тях починаха.

О'Нийл  каза, че след случая с "Руби принсес" са били създадени "редовни протоколи" и че здравните власти Нов Южен Уелс ще решат как да подходят към всеки отделен пътник на "Маджестик принсес".

Помощ ще окажат и граничните сили, допълни О‘Нийл.

Епидемия от коронавирус на борда на самолетоносача „Куин Елизабет“

"Карнивал Острейлия", която е част от международната компания "Карнивал корпорейшън" заяви, че пасажерите с положителни тестове са поставени в изолация на борда на кораба и за тях се грижи лекарски екип.
БТА