/ iStock/Getty Images
Над 100 членове от екипажа на самолетоносача "Куин Елизабет" на британския морски флот са се заразили с COVID-19 при спирка в Кипър в началото на юли, предаде АФП, като се позовава на британски отговорен представител и на британска медия.

Първите случаи са били установени на 4 юли или около тази дата, когато самолетоносачът е бил на котва в пристанището на Лимасол, на южното крайбрежие на острова.

"При рутинни тестове малък брой членове на екипажа бяха с положителни резултати на тестове за COVID-19 ", заяви говорителят на Кралските военноморски сили.

Според британския в."Сън" най-малко 100 членове на екипажа на самолетоносача "Куин Елизабет" са се заразили с коронавирус, след като моряци са слезли на брега в Лимасол.

Най-големият британски военен кораб остана в пристанището на Лимасол от 30 юни до 5 юли. По време на този престой на борда му бяха посрещнати високопоставени представители, сред които и кипърският президент Никос Анастасиадис.

Република Кипър преживява четвърта вълна от коронавируса, дължаща се на варианта Делта, като вчера в страната бяха регистрирани рекорден брой от 1081 новозаразени.
БТА