/ iStock/Getty Images
41 са вече жертвите на вируса в Китай
Малайзия обяви днес за първите три случая на новия коронавирус на своя територия, предаде Ройтерс.

Тримата заразени са роднини на 66-годишен мъж, за когото сингапурските здравни власти са потвърдили, че е болен от вируса.

Австралия също обяви днес за първия случай на дошлия от Китай коронавирус на своя територия.

Заразени с коронавирус падат, докато вървят по улиците в Китай (ВИДЕО)

Заразеният е в щата Виктория. Той е около 50-годишен китайски гражданин, пристигнал в Австралия от Китай на 19 януари, заяви министърът на здравеопазването на Виктория Джени Микакос.

"Важно е да се отбележи, че няма причина за паника сред обществеността. Пациентът е изолиран и за него се полагат медицински грижи", изтъкна Микакос.

Във Франция болните са вече трима.

Двама от заразените са в болница в Париж, а третият - в Бордо, Югозападна Франция.

Първи случаи на корановируса от Китай и в Европа - удари Франция

Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен заяви вчера на пресконференция, че властите потвърждават два случая на коронавирус във Франция. В отделно изявление министерството на здравеопазването съобщи за трети случай. Третият заразен е роднина на един от първите двама заболели от вируса.

По-рано благотворителната организация СОС Медсан заяви, че е полагала медицински грижи за един от заразените - пациент от китайски произход, който е проявил симптомите на треската и който е заявил, че е бил в контакт с хора от Ухан.

Бюзен заяви, че 48-годишният пациент се е завърнал във Франция преди два дни след пътуване в Китай, което е включвало и посещение на Ухан.
Пациентът е изолиран, за да няма контакт с външния свят. Той е в добро състояние, заяви министърът.

В САЩ беше потвърден втори случай на заразен с новия коронавирус от Китай

Повечето случаи на заразяване с вируса засега са в Китай, където властите наложиха строги ограничения на пътуването и на обществените събирания.

Петнадесет души са починали от коронавируса в китайската провинция Хубей, предаде Франс прес.

Така общият брой на починалите от вируса е вече 41 души.

Китайските власти започнаха голяма операция по поставяне на 13 града в Хубей под карантина, за да попречат на разпространението на вируса.

Три отделни научни екипа ще разработват ваксина за китайския коронавирус

Броят на заразените с вируса е 1287 души, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на китайската Национална комисия по здравеопазването.

 
БТА