Православен манастир в Сирия
Православен манастир в Сирия / Gulliver/Getty Images
Най-малко 11 цивилни бяха ранени при експлозия на кола бомба край православна църква в обитавания предимно от кюрди североизточния сирийски град Камишли, предадоха ТАСС и АФП.

Според очевидец взривът е повредил фасадата на черквата и околните сгради. Сирийската телевизия съобщи за 11 ранени, а базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права обяди за 7 ранени, трима от които са в критично състояние.

По-рано пък бе съобщено за атентат с кола бомба в град Африн в северната провинция Алепо, в който са загинали най-малко 14 души, сред които осем цивилни. Ранени са били 35 души. Африн и околностите му, населени предимно с кюрди, са под контрола на протурски бунтовници.

По данни на Сирийския център над 80 бойци са били убити от сряда вечерта при ожесточени боеве между правителствените войски и доминирани от джихадисти сили в северозападната провинция Идлиб, която все още се контролира от групировката "Хаят Тахрир аш Шам" (бивш клон на Ал Кайда в Сирия). В тези боеве са загинали и седмина цивилни.  
 
 
БТА