/ Gulliver/Getty Images
Британската икона на рока Клиф Ричард призова да бъде гарантирана анонимност на заподозрените в сексуално насилие, докато не им бъдат предявени обвинения, съобщиха Ройтерс и АП.
 
Рокаджията увери, че в живота му навремето настъпила голяма бъркотия, дошли вследствие на неверни твърдения, разпространени от медиите.

През 2014 г. Клиф Ричард бе разпитан от полицията в рамките на разследване за сексуално насилие над малолетен. Певецът не бе задържан и срещу него не бяха повдигнати обвинения, но по телевизията бяха показани кадри, на които се вижда, че в дома му е извършен обиск.

Клиф Ричард издава нов албум след 14-годишна пауза

Британската полиция не разкрива самоличността на заподозрените, докато срещу тях не бъдат повдигнати обвинения, но имената им в редица случаи стават публично достояние. Клиф Ричард и британският радиоводещ Пол Гамбачини, който през 2013 г. бе задържан във връзка с твърдения за сексуално насилие, които впоследствие бяха оттеглени, лансираха петиция, която цели да бъде "ребалансирана" съдебната система. Основополагащ принцип на правораздаването в цивилизираните страни е да действа презумпцията за невинност до доказване на противното.
 
Певецът Клиф Ричард спечели съдебно дело срещу Би Би Си (СНИМКИ)

78-годишният Ричард отбелязва, че бил подложен на тежки изпитания. "Когато знаеш, че не си го направил, имаш чувството, че си в дупка, от която не можеш да излезеш", каза той.
 
БТА