/ / iStock/Getty Images
Кипър ще заплати цялата почивка на чужденци, които се заразят с коронавирус в страната, пише македонското електронно издание “Сакам да Кажам“

С по-малко от 950 заразени и само 17 смъртни случая Кипър се справи с коронавируса значително по-добре от повечето страни.

Страната ще отвори летищата си за международни полети на 9 юни и за да се представи като сигурна страна за чуждестранни туристи, властите излязоха с необичайно предложение. Те обещаха да изплатят цялата почивка на тези, които се заразят с коронавирус, докато са в страната.

"Правителството ще покрие разходите за настаняване, лекарства и храна за заразени туристи и техните семейства", заяви правителството.

Заместник-министърът на туризма Савас Пердиос заяви, че властите ще подготвят болница със 100 легла специално за туристи с положителен тест, както и няколко „карантинни хотели“ за членовете на техните семейства.

Кипър затвори границите си и забрани международните полети през март, но иска да върне туристите възможно най-скоро, като се има предвид, че браншът осигурява 15% от брутния вътрешен продукт на малката република.
Агенция "Фокус"