/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се върна в залата за брифинги на Белия дом, малко след като бе внезапно изведен от нея от Сикрет сървис, информира Си Ен Ен.

Държавният глава каза на представителите на медиите, че е бил изведен заради стрелба край Белия дом.

"Искам да благодаря на Сикрет сървис, че винаги си вършат работата бързо и много ефективно. Но наистина имаше стрелба и някой е откаран в болница. Не знам състоянието на този човек. Изглежда е бил прострелян от Сикрет сървис, така че ще видим какво ще се случи", каза Тръмп. Той допълни, че изглежда заподозреният е бил въоръжен и никой друг не е бил ранен.

По думите му ситуацията изглежда е под контрол, а служителите по сигурността не са го отвели в бункера под Белия дом, а само до Овалния кабинет.

След връщането си президентът продължи брифинга, посветен на ситуацията с коронавируса.

По-късно Сикрет сървис съобщи, че неин сътрудник е бил ранен при стрелбата край Белия дом, предаде ТАСС.

При инцидента никое от лицата, охранявани от службата, не е било изложено на опасност, а в президентския комплекс не е било проникнато.

Сикрет сървис потвърди в Туитър, че на ъгъла на 17-а улица и Пенсилвания авеню, на няколко пресечки от Белия дом, е имало стрелба с участието на неин служител.

Заподозреният мъж и сътрудник на службата са хоспитализирани.


Разследването продължава, като силите на реда се опитват да определят мотивите на заподозрения. Според пожарната служба на окръг Колумбия той е със сериозни наранявания, а властите проучват дали има история на психическо заболяване.

Тръмп похвали работата на служителите на Сикрет сървис и заяви, че се чувства в безопасност.