/ БГНЕС
Етиопските авиолинии предложиха на опечалените семейства да им предоставят овъглена пръст от мястото на катастрофата за погребение
Етиопските авиолинии съобщиха, че анализирането на ДНК-пробите на 157-те пътници от полет 302 на авиокомпанията може да отнеме до шест месеца.

ЕС затвори европейското въздушно пространство за Боинг 737 MAX
 
Авиокомпанията предложи на опечалените семейства да им предоставят овъглена пръст от мястото на катастрофата за погребение, предаде Ройтерс.
 
Екип следователи в Париж е започнал да изследва записите от черната кутия, която беше открита на мястото, където миналата неделя катастрофира самолет Боинг 737 МАКС 8. Машината се разби в поле, след като беше излетяла от етиопската столица Адис Абеба. На борда й имаше пътници от над 30 страни.

Откриха черната кутия на разбилия се етиопски самолет
 
Докато роднините чакат резултатите от разследването за причината за катастрофата, Етиопските авиолинии възнамеряват утре да организират служба в Адис Абеба в Кидист Селасие (катедрален храм "Света Троица"), където са погребани много от управниците на Етиопия.
 
"Компанията ни каза, че в църквата "Селасие" ще получим по килограм (пръст) за погребална церемония, която те ще организират", каза представител на роднините на жертвите, пожелал анонимност.
БТА