/ iStock/Getty Images
Необикновеното допълнение към цветята е заради коронавируса
Цветарски магазини в Китай и във Филипините предлагат букетите за Св. Валентин в комплект с дезинфектант като предпазна мярка срещу коронавируса, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Продажбите в Китай преди празника са слаби заради наложените ограничения за движение поради опасения от разпространението на болестта.

Китайската армия бори коронавируса

Продавачката в магазин за цветя в Пекин Цай Сяоман каза пред Ройтерс, че идеята за комплекта на букет с дезинфектант й дал клиент, който поискал изрично цветята да бъдат дезинфекцирани, преди да му ги достави. Цай почиства старателно ръцете си и слага гумени ръкавици, преди да започне да аранжира цветята. Добавя дезинфектанта като личен жест. С 90 на сто са спаднали продажбите в магазина ѝ заради заразата.

Китаец заплаши да се запали заради забрана да празнува рождения си ден

Във Филипините бизнесдамата Мери Джейн Вийегас вместо бонбони добавя към букета цветя дезинфектант, маска за лице, сапун, паста за зъби и бутилка алкохол. Според нея такъв подарък изразява много повече любов и загриженост, отколкото традиционните цветя със шоколад. Един от клиентите ѝ казва, че малко по-скъпият букет със сигурност ще зарадва съпругата му.
БТА