Иранският президент призова да се зачита правото за ядрена енергетика
Иранският президент призова да се зачита правото за ядрена енергетика / netinfo
Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, който е на посещение в Азербайджан, призова света да зачита правото на иранския народ да има ядрена енергетика, предаде Асошиейтед прес.

На пресконференция в Баку иранският ръководител заяви, че Техеран си е поставил за цел да развива ядрените си технологии, които да подобрят благоденствието и жизненото равнище на иранския народ. Ахмадинеджад припомни, че всички държави по света имат право да използват възможностите на ядрената енергетика.

Без да споменава конкретна държава, иранският президент отбеляза, че "определени сили се опитват да лишат иранския народ от това негово право, като използват икономически и психологически методи или упражняват военен натиск".

"Въпреки това тези сили не постигнаха нищо и Иран има законно създадена ядрена технология", заяви Ахмадинеджад. Той призова силите, които се опитват да попречат на Техеран в ядрената енергетика, да се вслушат в думите на иранците и да започнат да уважават правото им да имат ядрени енергийни ресурси.