/ / iStock/Getty Images
Австралийското правителство наложи финансови санкции на 110 лица във връзка със събитията в Украйна, включително на 34 представители на ДНР и ЛНР, се казва в официално изявление, публикувано на страницата на австралийския външен министър Марис Пейн.

"Тези лица са нарушили суверенитета и териториалната цялост на Украйна, като са установили властта си над региони в Украйна без разрешението на украинските власти", се казва в изявлението.

В списъка на санкционираните лица са включени и 76 членове на Държавната дума на Русия, в допълнение към тези, които са били санкционирани по-рано.

"Някои от тези допълнителни лица гласуваха в подкрепа на резолюцията, призоваваща президента Путин да признае Донецк и Луганск за независими държави, а мнозинството подкрепи ратификацията на двата договора за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ с тях", заяви австралийският външен министър в изявление.

Както беше съобщено по-рано, в същия списък бяха добавени повече от 20 министри на Донецката народна република и 15 министри на Луганската народна република. В списъка са включени още заместник-председателят на Държавната дума Александър Жуков, депутатите Ирина Ярова, Елена Ямполска, Владислав Третяк, Дмитрий Певцов, Анна Кузнецова и др.

Според уебсайта на австралийската агенция за външна политика Австралия е обявила санкции срещу 812 лица и 47 организации и агенции в отговор на събитията в Украйна.
БГНЕС