Грешка на пилота е причина за авиоинцидента в Полша
Грешка на пилота е причина за авиоинцидента в Полша / netinfo

Грешка на пилота е станала причина за катастрофата миналия месец на полски военнотранспортен самолет "Каса", при която загинаха 20 души. Това е предварителното заключение на държавната комисия, натоварена с разследването на злополуката, съобщава вестник "Газета виборча", цитиран от ИТАР-ТАСС.

При втори заход за кацане в условия на ограничена видимост пилотът снижил много рязко самолета, едно от чиито крила се закачило в дърво, цитира доклада ежедневникът. След това машината паднала на земята и се запалила на около 800 метра от пистата за приземяване.

Председателят на комисията полковник Збигнев Дроздовски отказа да коментира публикацията в "Газета виборча". Разследването на причините за катастрофата продължава и резултатите ще бъдат публикувани до няколко дни, заявил Дроздовски.

Военнотранспортният самолет "Каса" се разби на 23 януари в западното полско Заходнопоморско воеводство. Загинаха всички намиращи се на борда 20 души - 16 високопоставени офицери от полските военновъздушни сили и четиричленният екипаж.

Военните се завръщали от участие в конференция на тема "За безопасност на полетите".