Роджър Федерер
Роджър Федерер / БГНЕС
Един от най-великите играчи в историята на тениса - Роджър Федерер, изигра последния двубой в кариерата си, предава gong.bg.

41-годишният швейцарец реши това да бъде мач на двойки рамо до рамо с големия му съперник през годините Рафаел Надал, като двамата представляваха отбора на Европа.
 

Роджър Федерер
БГНЕС


"Имах перфектното пътешествие в тениса, не бих променил нищо. Беше невероятно, толкова много хора ме подкрепяха", сподели Роджър Федерер, след като изигра последния мач в богатата си кариера. Швейцарският маестро обедини сили за един последен път с големия си съперник и приятел Рафаел Надал за мач на двойки от Лейвър Къп, като двамата отстъпиха на американците Франсис Тиафо и Джак Сок с 6-4, 6-7(2), 9-11.

"Тук е страхотно, не исках да ми бъде самотно при отказването. Винаги съм се усещал като отборен играч и исках да кажа "сбогом" в отборна атмосфера. Благодаря на всички от екипа ми, които направиха всичко възможно през толкова много години", сподели през сълзи Федерер след двубоя, като сълзите си не успя да сдържи и Надал.

"Днес беше един прекрасен ден, изпитвам щастие, а не тъга. Да бъда тук с момчетата, със семейството и близките, не изпитвах никакво напрежение, но се радвам, че успях да завърша мача. Съпругата ми ме подкрепяше през всички тези години, тя можеше да ме спре от тениса още преди години, но ме мотивираше да продължавам, благодаря ти", допълни носителят на 20 титли от Големия шлем.
gong.bg, БГНЕС