Двама убити и десетина ранени при размирици в Индия
Двама убити и десетина ранени при размирици в Индия / снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха в индийския щат Пенджаб, след като в Австрия бе извършено нападение срещу сикхски храм, предаде Ройтерс, като се позова на полицията. Двама демонстранти са убити, а десетина са ранени в размириците, при които бяха подпалени магазини, коли и влакове.
   
Властите наложиха полицейски час в някои части на щата, а армията бе поставена в бойна готовност, след като членове на общността Далит /недосегаемите/ протестираха срещу нападението във Виена, при което бе убит един от техните лидери.
   
"Положението остава напрегнато, но е под контрол," каза старшият полицейски офицер Р.К. Джайсуал от град Джаландхар в Пенджаб, където е концентрирано насилието.
   
Гуру Сант Рама Нанд, на 57 години, почина след атаката вчера, когато въоръжени мъже нападнаха проповедник и поклонници с оръжие и ножове в сикхския храм в австрийската столица. Най-малко девет души бяха ранени, съобщава БТА.
   
Австрийската национална агенция АПА цитира свидетели, според които проповедникът е изминал пътя от Индия до Виена, за да извърши службата, въпреки че членове на съпернически храмове са заплашили с насилие, ако той се появи.